Bosbessen

De Bosbes is zeer gezond, rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en behoort daardoor zeker tot de superfoods.
De blauwe bessen zijn bijvoorbeeld goed tegen een te hoge bloeddruk en een hoog cholesterol.
Plant een aantal bosbessenstruiken en u kunt de blauwe bessen uit eigen tuin eten!
De voedingswaarde van 100 gram verse blauwe bessen is:

Energetische waarde
230 kJ
Koolhydraten
11 gram
Eiwit
1 gram
Vet
0,37 gram
Vitamine C
13 mg
Vitamine B1
0,03 mg
Vitamine B2
0,06 mg
Calcium
6,21 mg
IJzer
0,17 mg

Gebruik

  • Vers zijn de blauwe bessen een week te bewaren.
  • Invriezen gaat goed, bessen worden ietwat zacht
  • Inmaken als jam, bessensap, siroop
  • Wijn
  • Drogen
  • Als vulling in bijvoorbeeld taarten, vlaaien, muffins

Het planten van bosbessen
Bosbesplanten worden 0,5 tot 0,75 meter uit elkaar geplant op luchtige, venige grond.

Woont u op veengrond: hier kunnen bosbessen geplant worden zonder grondverbetering
Woont u op zandgrond: hier dient u de grond te mengen met tuinturf of turfmolm
Op kleigrond: bij niet te zware kleigrond, deze mengen met scherpzand en turfmolm. Bij zware kleigrond kunt u de planten beter in bakken zetten.

Let op: snoei bosbessenstruiken het liefst niet. De blauwe bes bloeit op 3 jarig hout. Het is moeilijk te bekijken welke takken dat zijn.
Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land